top of page

CHEETA BLONDIE 

Cheeta

Cheeta is een stokhaar teefje, dat geboren is op 13 december 2006, uit de combinatie Ninjo en Cudi von Coverna.

Cheeta is een heel rustig teefje dat eigenlijk alles over haar heen laat komen lig graag op afstand alles te bekijken. 

De naam heb ik niet zelf gekozen omdat ze eigenlijk naar Zuid Afrika zou gaan heeft die toekomstige pup koper de naam verzonnen. Omdat de export van een hond niet met 8 weken kan omdat er nog diverse entingen moesten worden gedaan en de papieren in orde gemaakt moesten worden was Cheeta inmiddels bijna 3 maanden. Toen bedacht de pup koper zich en wilde haar niet meer, dus daar zat ik met die kleine. Wij besloten om haar gewoon te houden ze was immer al die tijd gewend bij ons en om dan nog naar een nieuwe eigenaar te gaan nee dat wilde wij niet.

Toch heb ik wel bemerkt, dat als je een pup naar het buitenland doe je wat meer afstand neemt van de pup omdat afscheid nemen toch al zwaar is. Maar dat zou ik dus nooit meer doen want Cheeta heeft altijd die gereserveerdheid gehouden.

Cheeta heeft 3 nestjes gehad, en was een voorbeeld moeder voor de pups. Ze had altijd wel grote nesten van 9 of 11 pups, en dat hakt er toch in bij een hond. Ik weet nog dat Bixenta gelijk met Cheeta een nest had, maar daar waren maar 5 pups geboren en bij Cheeta 11. Om Cheeta wat te ontlasten legde ik dan pups van Cheeta bij Bixenta om te drinken om ze vervolgens weer terug bij Cheeta te leggen. Bixenta vond dat maar niets, en ging dan weer bij Cheeta in de bak om de pup er weer uit te halen, en nam de pup weer mee naar haar eigen bak. Geweldig om te zien hoe dat gaat.

Cheeta is natuurlijk allang met pensioen net als Bixenta, en genieten van de oude dag met veel plezier.  

Op 19-08-2020 hebben wij afscheid moeten nemen van Cheeta Blondie, op de leeftijd van 13 jaar en 8 maanden. Wij zullen haar missen.  

bottom of page