top of page

BIXENTA

Bixenta

Bixenta is een langstokteefje dat ik gehouden hebt uit ons B nest, van 9 december 2005.

Ze komt uit de combinatie Ninjo en Cudi von Coverna, dit was een heel speciaal koppel. Waar Ninjo was, daar kon je Penny ook vinden, vrienden voor het leven waren die twee.

Bixenta heeft een heerlijk karakter, is speels en heel sociaal naar iedereen.

Ze heeft 2 nestjes gehad, met prachtige pups die allemaal uitgegroeid zijn tot prachtige Zwitserse Herders. 

Bixenta had het niet zo met shows lopen maar ja, die moesten er toch komen om geïnventariseerd te worden om mee te fokken. Als pup heb ik haar uitgebracht bij de rasvereniging om eens te kijken hoe de keurmeester haar zou beoordelen.

 

Nou dat pakte goed uit werd gelijk beloond met een veel belovend. Ik heb haar daarna nog twee keer uitgebracht 1 keer op de Brabo internationale show waar ze 1e werd met een kwalificatie uitmuntend. Het meest trots was in op de grote internationale show in Kortrijk. Bij aankomst waren er erg veel witte aanwezig, dus ik dacht dat wordt niets vandaag, maar toen wij aan de beurt waren had Bixenta zoiets van ik zal jullie eens laten zien hoe je een show loopt. We werden 1e in de klasse en moesten later terug komen voor de beste van het ras,  en daar kregen we uit Frankrijk een prachtige reu als tegenstander. De keurmeester heeft ons wel laten lopen, maar uiteindelijk werd Bixenta mooier gevonden dan de reu. Ik hoor de keurmeester nog zeggen "zo wil ik een witte zien, gewoon goed geborsteld, geen opgeblazen vacht, gewoon puur natuur". Dus al met al een hond om trots op te zijn, maar ook al heeft ze niets gewonnen. Bixenta is gewoon voor ons een fijne hond, die ook hond mag zijn.

bottom of page